Proble­emop­lossing designer

Bij het ontwerpen van jouw product in onze designer, kan het zijn dat je een aantal meldingen voorbij ziet komen. Omdat we zeker willen zijn dat we de hoogste kwaliteit kunnen bieden, controleren we het ontwerp op meerdere punten.

Er kunnen zich 2 mogelijke meldingen voordoen die betrekking hebben op de kwaliteit van de afbeelding en de positionering.

Afdrukkwaliteit

Nadat er een afbeelding is geupload wordt de afdrukkwaliteit bepaald, in onderstaand voorbeeld is onze afbeelding 300ppi (pixels per inch), en wordt daar de gradatie: Goed aan gegeven, dit is ook het aantal ppi dat door ons aangeraden wordt.

Indien de geĆ¼ploade afbeelding in de designer wordt vergroot, zal het resultaat zijn dat het aantal ppi zakt, wat resulteert in een gemiddelde (tot 150 ppi) of slechte (onder 150 ppi) kwaliteit, onderstaand een voorbeeld nadat de eerder toegevoegde afbeelding vergroot is:

Indien de gewenste afbeelding in de designer te klein uitvalt, raden wij je aan om de afbeelding in het oorspronkelijke ontwerp te vergroten en deze hierna pas in de designer te uploaden.

Overschrijding grens

Deze melding houdt in dat je ontwerp buiten het aangegeven printgebied staat van het product dat je aan het ontwerpen bent:

Let op: Alles wat buiten het printgebied valt, zal niet op het product bedrukt worden.

In bovenstaand voorbeeld zien we dat de transparante achtergrond van de afbeelding buiten het printgebied valt, en zal daarom geen verdere invloed hebben op de afdruk, omdat deze toch al niet zichtbaar is.